NÄR LIVE ÄR ALLT...

Under konferenser, produktlanseringar, tävlingar, event och säkert hundra andra olika sammanhang, så kan ”live” vara ovärderligt! Att som kund, partner eller medarbetare få vara med när det händer är, ibland, allt!
Under de sjutton år som vi gjort liveproduktioner har vi varit med om det mesta som kan hända, och oj vad vi har lärt oss! Det är också anledningen till varför du tryggt kan anlita oss idag. Vi vet vad som kan hända och hur det ska hanteras.
Live är live, det går inte att göra om, därför behöver du en partner som vet vad live innebär!


ALLT ANNAT ÄN TRÅKIGT

De flesta av oss har någon gång upplevt livesändningar som varit, låt säga ”inte så rolig. Många och långa pauser, dåligt ljud eller kanske bara en fast kamera riktad mot scenen och inget mer. Så vill vi inte ha det.

Vi vill göra livesändningar med det där lilla extra! Det kräver mer arbete än man tror att göra ”live” bra! Vi producerar material innan, under och efter sändningen. Mer om det här nedanför. Vi hjälper er att ta ett helhetsgrepp kring er livesändning, så att den inte blir tråkig och alldeles för långdragen. Det gäller att fånga och hålla kvar tittarens intresse hela sändningen. Med vår erfarenhet av stora tv-produktioner har vi lärt oss att förberedelser är allt, en livesändning måste planeras i tid och det måste finnas intressant innehåll att sända under hela produktionen. Vi har expertisen, och vi hjälper er mer än gärna att öka potentialen i er livesändning.


Image

Live på Youtube

Uppdateringar Instagram

Vi hjälper er att skapa Instagramvänligt material under sändningen

Live på Facebook

Live på er hemsida

Möjlighet att lösenordsskydda sändningen samt att ta betalt

INNAN SÄNDNINGSSTART

En bra livesändning kräver en genomarbetad tidsplan, mycket material och mycket teknik. Teknikdelen behöver ni inte bry er om – Den löser vi. Tidsplanen arbetar vi fram tillsammans och först när vi har den klar kan vi börja titta på vad vi behöver för material för att fylla hela sändningen med intressant material. Kanske ska det produceras filmer som kan sändas i eventuella pauser, kanske är det produktfilmer eller presentationer av talare. Med god planering kan vi göra sändningen intressant och hålla en röd tråd genom hela produktionen, så att tittarna stannar kvar och känner att dom fått ut någonting av att hänga med hela vägen.

UNDER SÄNDNINGEN

Beroende på storlek och ambitionsnivå så är vi allt från två till fler än tio personer som arbetar med produktionen. Det handlar om allt från bildproducent till kameraoperatörer och personer som har hand om grafik, ljud, ljus, teknik och så vidare. Vi har en mängd professionella medarbetare i vår kontaktdatabas som vi regelbundet anlitar till våra produktioner. Människor som är vana att arbeta live och vet vad det innebär. I den här typen av produktioner kan alltid saker hända, tekniken kan strula och människor kan göra fel, men med vår långa erfarenhet vet vi vilka risker som finns och hur vi ska hantera dem om de trots allt skulle uppstå.

NÄR ALLT ÄR KLART

När sändningen är över innebär inte det att vi slutar arbeta. Förutom att vi tillsammans går igenom och analyserar sändningen, så redigerar vi ihop en eller flera filmer från materialet i sändningen till mer hanterbara filmer som passar era ändamål. Kanske vill ni ha en highlightsfilm från dagen, en kortare film från varje talare eller intervjuer, med mera. Vi ser helt enkelt till att ni får ut så mycket intressant material som möjligt, och kan skapa mervärde från eventet.

Goda Grannen


Vi har arbetat med livesändningar sedan 2003 och har därmed hunnit med en hel del.
Vi har med andra ord lång erfarenhet och vet vad som fungerar. Tekniken utvecklas ständigt och ger oss nya möjligheter, men det är ändå berättandet som gör innehållet! Vi har valt att lägga 100% av vår energi på att skapa bra innehåll, för alla kunder!

Rikard Holmström, Trixster
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image